Follow @SStamellos




«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα...»
Χρόνης Μίσσιος

30 Ιουν 2008

Σπερχειός: Επιστολή στον κ νομάρχη από τους Οικολόγους Πράσινους

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πλούτωνος 1 35100 Λαμία

Λαμία, 1/7/2008

ΠΡΟΣ
Νομάρχη Φθιώτιδας
Κ Α Χειμάρα

Κύριε Νομάρχη,

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την έγγραφη δήλωση του αντινομάρχη, αρμόδιου για τα θέματα περιβάλλοντος, σχετικά με τη ρύπανση του Σπερχειού και τους ελέγχους

Ο κ Ράπτης επισημαίνει ότι η ρύπανση του ποταμού «είναι χρόνιο φαινόμενο» και δέχεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να εντοπίσουν την πηγή της ρύπανσης και τον ρυπαντή(!!) ενώ αναφέρει ότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις και παραλείψεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικά 50.00 ευρώ και υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές προς τον κ Εισαγγελέα.

Αυτά έχουν μια αντίφαση. Λέτε ότι εντοπίστηκαν παραβάσεις και παραλείψεις, άρα εντοπίστηκαν πηγές ρύπανσης και ρυπαντές. Τότε σε ποια άγνωστη αιτία ρύπανσης αναφερόσαστε;

Επειδή δεν μας πείσατε για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων των υπηρεσιών σας, σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε σε ποιες επιχειρήσεις επιβλήθηκαν τα πρόστιμα από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και για ποιες παραβάσεις υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές στον κ Εισαγγελέα και πότε. Επίσης, είναι θέμα τάξης για μας να γνωρίζουμε, πότε και με ποιο έγγραφό σας ζητήσατε την άφιξη των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τον έλεγχο της ρύπανσης του Σπερχειού.

Παρακαλούμε για την έγγραφη απάντησή σας εντός των προθεσμιών που ορίζονται από το σχετικό Νόμο


Με εκτίμηση


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ






Πληροφορίες: Στέφανος Σταμέλλος τηλ 2231021007 6977261256

Δεν υπάρχουν σχόλια: